Reus

Serveis funeraris

FuneCamp comença a funcionar: Què és aquest nou servei funerari públic?

Aquest dissabte, 21 de juny, serà el primer dia que aquest servei mancomunat entre quatre municipis estarà en marxa

FuneCamp s'ubicarà en les diverses sales de vetlles dels municipis que hi formen part, com aquest edifici nou de Constantí.Alba Mariné

Paula Montalvo
Publicado por

Creado:

Actualizado:

FuneCamp comença a funcionar aquest dissabte, 21 de juny. Es tracta d'una empresa pública mancomunada entre quatre municipis diferents: Reus, Constantí, Vila-seca i Salou. Aquesta permetrà oferir uns serveis funeraris on primi la qualitat, amb un tracte ètic i que el preu no sigui abusiu.

Aquesta empresa pública vol ser referent en l’articulació de serveis metropolitans mancomunats. En els seus inicis, començarà a funcionar incorporant les sales de vetlla dels municipis, a més del tanatori i crematori de Reus. Començarà amb els treballadors dels serveis funeraris de Reus i el Baix Camp i, a poc a poc, s’hi aniran incorporant més operaris. De fet, aquesta empresa reusenca ha estat dissolta per a incorporar-se a aquesta nova entitat supramunicipal. 

Què costarà un servei a FuneCamp?

Els càlculs de Funecamp estimen que el servei bàsic costarà al voltant de 1.800 euros, mentre que el servei mitjà serà de 2.800 euros, un preu més econòmic que el que cobren les funeràries privades. Els quatre alcaldes van destacar en una de les últimes presentacions del projecte que la prioritat serà de «servei» i no la part «comercial».

Començarà amb prop de 40 treballadors i, amb el temps, la previsió és arribar als 50. També hi haurà a disposició una quinzena de sales de vetlla. La idea, impulsada des de Reus en el mandat anterior, compta amb la complicitat de SalouVila-seca i Constantí, tot i que les autoritats no descarten que s’hi sumin altres municipis.

«Un embrió de l'Àrea Metropolitana»

Tot just fa uns dies, es feia l'anunci sobre el dia en què FuneCamp començaria a funcionar: dissabte, 21 de juny. En aquesta trobada, l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, va qualificar la iniciativa com a «pionera a tot l'Estat», amb la voluntat d’oferir un «servei públic de qualitat» en un «moment dolorós».

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar que el projecte pot ser un «embrió de l’àrea metropolitana» i va subratllar que és «un exemple de com som capaços de posar-nos d’acord quan hi ha un interès públic». Per la seva banda, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va assenyalar que, al seu entendre, els ciutadans patien certs abusos i no rebien un bon servei per part de les companyies privades.

tracking
OSZAR »