La Fira del Circ de Catalunya ha viscut una primera jornada intensa. Per obrir boca, s’han celebrat alguns espectacles de carrer que ja han despertat la curiositat del públic. Tot i això, la inauguració artística ha tingut lloc a la plaça del Mercadal.
Després de sopar, el Trapezi ha viscut el moment culminant de la jornada. Al centre neuràlgic de la ciutat, s’ha interpretat Tenet, d’Eunoia Kolektiva. Cadires al mig, rodejant un escenari a vegades imaginari. Molta màgia.

L’obra representa un món egoista regit per la simetria, on vuit persones viuen sota les estrictes normes de l’harmonia, la perfecció i la bellesa: recorreguts definits geomètricament, moviments compassats en el temps, interaccions preestablertes. Es presenta una realitat que no deixa espai per a la improvisació i on l’individualisme regna amb força, acompanyat pels murmuris del públic.
A través de la investigació en els ports acrobàtics, el moviment i la comicitat, aquests individus intenten ajuntar-se i barrejar-se, i creen figures que obren les portes a un nou món. El col·lectiu decideix reescriure les normes establertes, introduint petites modificacions que els portaran a trencar el motlle i allunyar-se de la simetria. D’aquesta manera, acaben transformant la seva realitat en una experiència heterogènia, discordant i polimòrfica, on es mostra la força del grup com un ens que va més enllà de la simple unió d’individus: la comunitat.
L’espectacle ha conquerit una plaça del Mercadal que s’ha omplert per demostrar, des del primer dia, la fidelitat al Trapezi. No és estrany: per a Reus, la Fira del Circ de Catalunya s’ha convertit en patrimoni de la ciutat. Un espai internacional de creació i d’oci de primer nivell.

Què és la Fira Trapezi?
La Fira Trapezi és la fira del circ de Catalunya, celebrada anualment a Reus, que s’ha consolidat com un punt de trobada clau per al circ contemporani. Durant aquests dies, artistes nacionals i internacionals presenten els seus espectacles en espais públics i escènics de la ciutat.
Més enllà de l’entreteniment, el Trapezi promou la creació artística, el risc escènic i la cultura comunitària, convertint Reus en capital del circ durant la seva celebració.